
Mať sociálnu sieť znamená poznať ľudí, ktorí môžu byť zároveň žiaduci alebo nežiaduci, čo je situácia, ktorá nám môže neskôr spôsobiť určité problémy, ak nevieme, ako správne spravovať zoznam našich kontaktov. Rovnako ako Facebook alebo Twitter, aj LinkedIn sa stal veľmi populárnym medzi veľkým počtom ľudí na celom svete, ktorí Vybrali si ho najmä preto, aby sa pokúsili dať o sebe vedieť aj profesionálne a s týmto nájsť lepšiu pracovnú situáciu.
Možno je tento aspekt prospešný pre mnohých, aj keď je škodlivý pre niekoľko ďalších používateľov, pretože skutočnosť mať sociálnu sieť ako LinkedIn, ktorá nám môže pomôcť nájsť si prácu, To je dôvod, prečo sa nás snaží kontaktovať veľké množstvo používateľov s cieľom dozvedieť sa viac o nás, prípadne o spoločnosti, na ktorú smerujeme naše profesionálne služby.
Blokujte neznámych používateľov alebo kontakty na LinkedIn
Teraz, ak máme problémy s našou sociálnou sieťou LinkedIn, budeme mať jednoducho možnosť blokovať týchto používateľov, pretože správcovia sociálnej siete umiestnili novú možnosť, ktorú môžeme bezpečne používať, ako si myslíme je to pohodlné. Spôsob, ako to urobiť, je v oboch prípadoch veľmi podobný, aj keď existujú určité triky na ich vykonanie.
Prvá vec, ktorú naznačíme, je spôsob zablokovať používateľa LinkedIn, ktorý nebol pridaný do nášho zoznamua napriek tomu poznáme jeho meno (alebo e-mail), ktorý nás mohol obťažovať hromadnými správami:
- Zadáme náš účet LinkedIn s príslušnými povereniami.
- Smerujeme k vyhľadávaciemu priestoru na vrchu.
- Tam umiestnime názov (alebo email) konkrétnej zmluvy.

- Klikneme na názov nájdeného výsledku.
- Zobrazujeme obrátenú šípku nadol modrého tlačidla (Odoslať InMail správu...).
- Z uvedených možností vyberieme «Blokovať alebo nahlásiť".

Pomocou týchto jednoduchých krokov budeme mať možnosť zablokovať konkrétneho používateľa, ktorý sa nenachádza v našich zoznamoch kontaktov. Druhá alternatíva môže nastať u jedného z našich priateľov, ktorých z nejakého dôvodu už nechceme mať pri sebe a majú možnosť vykonať rovnakú úlohu nasledujúcim spôsobom:
- Zadáme náš LinkedIn profil s príslušnými prihlasovacími údajmi.
- Ideme do «červená» a vyberieme «Kontakty".

- Zo zobrazeného zoznamu si vyberieme ten, ktorý chceme zablokovať.
- Teraz budeme musieť kliknúť na meno vášho profilu.

- Rovnako ako predtým klikneme na rozbaľovaciu šípku smerujúcu nadol.
- Zo zobrazených možností vyberieme tú, ktorá hovorí «Blokovať alebo nahlásiť".
Ako môžeme obdivovať, oba procesy sú veľmi podobné, aj keď s malými obmenami, a to preto, že v prvom prípade je užívateľom niekto neznámy av druhom prípade je to priateľ. Ďalšia vec, ktorá sa objaví, je okno, kde si musíme vybrať jednu z dvoch inštancií, tj. ak chceme daného používateľa zablokovať na LinkedIn alebo ak chceme podať správu.

Ak sa rozhodnete zablokovať tohto používateľa LinkedIn, nebudete s ním môcť mať žiadny typ kontaktu, čo znamená, že ani jeden z vás nebude môcť vidieť jeho profil, odoslať správu a samozrejme nebude odpojený v prípade, že Rozhodli ste sa pre tento postup s niekým, kto bol kontaktom a priateľom na vašich zoznamoch.
Ak sa namiesto toho rozhodnete nahlásiť tomuto používateľovi, toto prejde do procesu „kontroly“; Stojí za zmienku, že túto poslednú možnosť, ktorú LinkedIn ponúka, je veľmi chúlostivá, pretože musí byť veľmi dobre podložená, aby váš profil nemal negatívny obraz po podaní falošnej správy.
Bezpochyby ide o novú funkciu, ktorú všetci oceníme, ak nechceme, aby určité kontakty alebo neznámi užívatelia sledovali naše kroky ohľadom pracovnej činnosti, ktorú v danom čase vykonávame a čo je horšie, môžu vedieť kto sú kontakty a priatelia, ktorých máme na zoznamoch.